ЗАШТИТА ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ – ПРАВА И ОБАВЕЗЕ

ЗАШТИТА ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ – ПРАВА И ОБАВЕЗЕ

Поводом почетка примене новог Закона о заштити података о личности, и дилема које је исти створио у пракси, у великој сали Скупштине општине Апатин дана 18.11.2019. године у организацији Коморе социјалне заштите, одржана је трибина под називом “Закон о заштити података о личности – права и обавезе“. Друга по реду трибина са истом темом, али у организацији Асоцијације центара за социјални рад и Коморе социјалне заштите одржана је 16.12.2019. У Шапцу.

Представница службе Повереника за иноформације од јавног значаја и заштиту података о личности Драгана Стојковић је представницима Центара за социјални рад и установа социјалне заштите представила права и обавезе које нови закон доноси. На трибини се говорило и о пракатичним решењима најчешћих проблема у области заштите података о личности са којима се срећу радници Центара за социјални рад и установа социјалне заштите.

Поред представника Центара за социјални рад и установа социјалне заштите, трибинама су присуствовали и представници Покрајинског завода за социјалну заштиту и Покрајинског секретариајата за социјалну политику, демографију и равноправност полова.