У сусрет обнови лиценце

У сусрет обнови лиценце

Представници Коморе социјалне заштите су организовали едукацију без проворе знања за запослене у Центру за социјални рад Лозница и Центру за породични смештај и усвојење, одељење Лозница, дана 19.07.2019.године. Едукација под називом „Како до обнове лиценце“ је одржана са циљем да се стручни радници мотивишу и ближе упознају са начинима како да самостално пријављују стручне скупове (едукације без провере знања, округле столове и трибине) у својој локалној средини. Едукацију је реализовала Мирјана Николић, стручна радница у Комори социјалне заштите и Сандра Перић, директор Коморе социјалне заштите.

Након едукације без провере знања, одржан је и округли сто под називом „Супервизија –као изазов за пружаоце услуга“ у организацији Далиборке Антонић Батернек, чланице Скупштине Коморе. Том приликом је представљен и Приручник за супервизују у центрима за социјални рад.

Учесници су имали прилике да добију одговоре на недоумице у вези обнављања лиценце, али и информације у вези полагања испита за лиценцу, с обзиром да један број присутних колега очекује излазак на испит у наредном периоду.

Због постојања проблема са условима за обнову лиценце, Комора социјалне заштите, заједно са стручним радницима и руководством Центра за социјални рад је за последњих годину и по дана, омогућила стручним радницима овог Центра различите облике стручног усавршавања тако да ће највећи број колега до краја године стећи услове за обнову лиценце.

Close Menu
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!