У сусрет обнови лиценце

У сусрет обнови лиценце

Представници Коморе социјалне заштите су организовали едукацију без проворе знања за запослене у Центру за социјални рад Лозница и Центру за породични смештај и усвојење, одељење Лозница, дана 19.07.2019.године. Едукација под називом „Како до обнове лиценце“ је одржана са циљем да се стручни радници мотивишу и ближе упознају са начинима како да самостално пријављују стручне скупове (едукације без провере знања, округле столове и трибине) у својој локалној средини. Едукацију је реализовала Мирјана Николић, стручна радница у Комори социјалне заштите и Сандра Перић, директор Коморе социјалне заштите.

Након едукације без провере знања, одржан је и округли сто под називом „Супервизија –као изазов за пружаоце услуга“ у организацији Далиборке Антонић Батернек, чланице Скупштине Коморе. Том приликом је представљен и Приручник за супервизују у центрима за социјални рад.

Учесници су имали прилике да добију одговоре на недоумице у вези обнављања лиценце, али и информације у вези полагања испита за лиценцу, с обзиром да један број присутних колега очекује излазак на испит у наредном периоду.

Због постојања проблема са условима за обнову лиценце, Комора социјалне заштите, заједно са стручним радницима и руководством Центра за социјални рад је за последњих годину и по дана, омогућила стручним радницима овог Центра различите облике стручног усавршавања тако да ће највећи број колега до краја године стећи услове за обнову лиценце.