У сусрет обнављању лиценце

Како се ближи рок за обнављање лиценци за стручне раднике који су лиценцу стекли током 2013.године, Комора социјалне заштите је започела циклус реализације едукација без провере знања “У сусрет обнављању лиценце”. Циљ ових едукација је упознавање са поступком добијања лиценце, приправничког стажа и испита за лиценцу, стицања услова за обнављање лиценце, али и оснаживање стручних радника за активно узимање учешћа у стручном усавршавању са акцентом на самосталну пријаву и реализацију едукација без провере знања, округлих столова и трибина.

Прва едукација је организована у Алексинцу, у Геронтолошком центру “Јеленац”,  дана 17.10.2018.године. На едукацији су присуствовали стручни радници из установе “Кулина”, Геронтолошког центра “Јеленац” Алексинац, Центара за социјални рад Ражањ, Књажевац, Прокупље, Зајечар.

Едукација са истом темом је одржана и у Центру за социјални рад Пирот, а учешће на едукацији су узели стручни радници из центра за социјлани рад Пирот, Лесковац, Бела Паланка, Димитровград, Дом Димитровград, Удружења “Хендикеп” и Удружења “Цариброд”.