ОДГОВОРНИ ПРЕМА ГРАЂАНИМА

Са великим задовољством Вас обавештавамо да, Удружење правника у социјалној заштити „Аргумент“ и  Комора социјалне заштите, организују Националну конференцију, под називом „ОДГОВОРНИ ПРЕМА ГРАЂАНИМА“, која ће се одржати 24-25.02.2022.године у хотелу БАВКА у Лесковцу.

ПОЗИВНО ПИСМО

Национална конференција „ОДГОВОРНИ ПРЕМА ГРАЂАНИМА“

24-25.02.2022.године

Хотел БАВКА. Лесковац

Поштоване колегинице и колеге,

У времену перманентних друштвених промена и периода различитих криза, од којих је последња здравствена криза, изазвана епидемијом вируса Ковид 19, још увек актуелна, питање грађанске и друштвене одговорности добија на свом значају. Као један од система који у себи традиционално носи епитет „заштитника“ најрањивијих друштвених група, систем социјалне заштите се суочава са изазовима различитих облика одговорности.

Као одговор на ове изазове, Удружење правника у социјалној заштити „Аргумент“ и Комора социјалне заштите, организују Националну конференцију „ОДГОВОРНИ ПРЕМА ГРАЂАНИМА“. Конференција ће се одржати 24-25.02.2022.године у Лесковцу, у сали Хотела БАВКА.  Конференција је намењена првенствено правницима, али и свим другим стручним радницима запосленим у систему социјалне заштите.

Циљ конференције је указивање на различите инструменте заштите права и одговорности, који су на располагању и грађанима, организацијама цивилног друштва, али и институцијама и стручним радницима како би се заштитили њихови интереси.

Предавачи на конференцији ће бити:

–         Мирко Јанић – државни секретар у Министарству за рад запошљавање, борачка и социјална питања

–         Биљана Зекавица – помоћник министра у Министарству за рад запошљавање борачка и социјална питања – сектор за социјалну заштиту

–         Милка Миловановић Минић – државни секретар у Министарству за бригу о породици и демографију

–         Бранкица Јанковић – повереница за заштиту равноправности

–         Зоран Пашалић – Заштитник грађана 

–         Сандра Перић-  директорка Коморе социјалне заштите

–         Представници  Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности

Молимо Вас да обавестите колеге у Вашој радној организацији.

Котизација за чланове Коморе социјалне заштите и/или чланове Удружења правника социјалне заштите „Аргумент“ износи 1000,00 динара.

За остале учеснике  котизација износи 1500,00 динара.

Инструкције за пријаву учесника:

Молимо Вас да доставите следеће податке:

  • списак заинтересованих стручних радника (име и презиме)
  • податке о установи (ПИБ, Матични број, ЈБКЈС) уколико је неопходно регистровати фактуру у ЦРФ-а

Пријаву доставите електронским путем на е-mail edukacije@komorasz.rs у што краћем временском року, а најкасније до 14.02.2022,године.

Уколико сами сносите трошкове котизације, инструкције за уплату, добићете након пријаве.

НАПОМЕНА: Број места је ограничен због епидемиолошких мера, а пријаве ће се прихватати према хронолошком редоследу како буду пристизале.

За све информације у вези резервације смештаја и/или уплате ручка/свечане вечере контактирати хотел директно на  e/mail reservation@bavka.rs  и путем телефон 064/875-59-69 Стеван и 064/875-59-55 Немања.