ОБЕЛЕЖАВАЊЕ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА СОЦИЈАЛНОГ РАДА

Наше високошколске установе, на којима се образују будући социјални радници, обележиће током ове недеље Међународни дан социјалног рада.

Унија студената социјалног рада Факултета политичких наука, Универзитета у Београду, организоваће дана 21.03.2019.године, са почетком у 11.00 часова, chat cafee на којем ће студентима бити омогућено да разговарају са искусним социјалним радницима који ће своја знања и искуства из непосредног рада са корисницима поделити са студентима. Догађај ће се организовати у просторијама Факултета политичких наука, Јове Илића 136, у Београду.

Поводом Међународног дана социјалног рада, 19.03.2019. године, Департман за социјалну политику и социјални рад Филозофског факултета у Нишу, организује трибину „Значај међуљудских односа у социјалном раду“.

О важности ове теме, изазовима, вештинама, знањима и позитивним искуствима у успостављању и одржавању међуљудских односа, говоре:

Мирослава Караџић, водитељ случаја у Центру за социјални рад „Свети Сава“ у Нишу

Ивана Ђорђевић, саветник за хранитељство у Центру за породични смештај и усвојење Ниш

Зоран Станковић, социјални радник и васпитач у Заводу за васпитање деце и омладине у Нишу

Трибина ће се одржати у уторак, 19.03.2019. године у 12 часова у Амфитеатру 301, на Филозофском факултету у Нишу.

Висока школа социјалног рада, ће такође организовати трибину под називом „Улога социјалних радника у савременом друштву“. О афирмацији професије социјалног радника и едукацијама као одговору на изазове савременог социјалног рада, говориће Јелена Танасијевић, Јована Гвозденовић, Ружица Јелисавац, Сања Ђурђевић, Петар Настасић и Миленко Чуровић.

Трибина ће се одржати у просторијама Високе школе социјалног рада, Теразије 34, са почетком у 12.00 часова.