Хитне мере за спречавање насиља у породици

Комитет правника за људска права "YUCOM", у оквиру пројекта "Отворена врата правосуђа" организује у четвртак, 08. априла 2021. године са почетком од 16:00 часова догађај на коме ће грађани бити…

Прочитај Хитне мере за спречавање насиља у породици

Реакција Асоцијације центара за породични смештај и усвојење

Након реакције Асоцијације центара за социјални рад, сматрамо својом обавезом и дужношћу да се придружимо колегама, јер заједно са њима, готово сваког дана, делимо муке, проблеме и трагедије наших корисника,…

Прочитај Реакција Асоцијације центара за породични смештај и усвојење

РЕАГОВАЊЕ АСОЦИЈАЦИЈЕ ЦЕНТАРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД

Последњих дана у фокусу јавности је случај измештања деце из једне породице, чији су актери стручни радници центра за социјални рад. Без обзира где радимо, чиме се бавимо и где живимо, оваквим вестима сви смо истински уздрмани и дубоко потрешени.

Прочитај РЕАГОВАЊЕ АСОЦИЈАЦИЈЕ ЦЕНТАРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД

Ко су заправо социјални радници?

Ко су заправо социјални радници? Имам потребу да објасним шта је социјални рад и ко су социјани радници, посебну у светлу недавних дешавања у којима су социјални радници медисјки приказани као „отимачи деце“ и злонамерни учесници некаквих или свакаквих неетичких поступака.

Прочитај Ко су заправо социјални радници?

„Ко је следећи?“ – Реаговање поводом напада на социјалну радницу

Комора социјалне заштите оштро осуђује напад на социјалну радницу Павловић Љубинку, запослену у Међуoпштинском центру за социјални рад „Солидарност“ за општине Љиг, Лајковац и Мионица. Подсећамо да је социјална радница доживела физички напад од стране кориснице, на свом радном месту.

Прочитај „Ко је следећи?“ – Реаговање поводом напада на социјалну радницу

МЕЂУНАРОДНИ ДАН СОЦИЈАЛНЕ ПРАВДЕ

Сваке године, 20.фебруар је резервисан датум у календару за обележавње Међународног дана социјалне правде који је промовисала Генерална скупштина Уједињених нација 2007.године.

Прочитај МЕЂУНАРОДНИ ДАН СОЦИЈАЛНЕ ПРАВДЕ

ДА ЛИ АНГАЖОВАНА УМЕТНОСТ ТРЕБА ДА БУДЕ И ОДГОВОРНА?

Иако је премијера филма „Отац“ била почетком претходне године, филм је скренуо пажњу у свом пуном обиму тек телевизијском премијером, која је била 16.01.2020.године.

Прочитај ДА ЛИ АНГАЖОВАНА УМЕТНОСТ ТРЕБА ДА БУДЕ И ОДГОВОРНА?

Обавештење о обнови лиценце

Услед актуелне епидемиолошке ситуације у земљи која траје од марта 2020.године, предузели смо одговарајуће активности како бисмо стручним раднцима обезбедили континуирану едукацију и усавршавање, али и заштиту права стручних радника који услед објективних околности нису сакупили одговарајући број бодова за обнову лиценце

Прочитај Обавештење о обнови лиценце

ОБАВЕШТЕЊЕ О ОН-ЛИНЕ СТРУЧНИМ СКУПОВИМА

Обавештавамо Вас, да у циљу омогућавања континуитета стручног усавршавања стручних радника, Комора социјалне заштите донела критеријуме за пријаву и реализацију он-лине скупова чија је категоризација у надлежности Коморе (едукације без прворе знања, трибине, округли столови и конференције).

Прочитај ОБАВЕШТЕЊЕ О ОН-ЛИНЕ СТРУЧНИМ СКУПОВИМА

Јавна расправа о Акционом плану Стратегије унапређења положаја особа са инвалидитетом

Поштоване колеге, обавештавамо Вас да је у току јавна расправа о предлогу Акционог плана Стратегије унапређења положаја особа са инвалидитетом. Јавна расправа ће се одржати од 30.новембра до 20.децембра 2020.године.

Прочитај Јавна расправа о Акционом плану Стратегије унапређења положаја особа са инвалидитетом