Обуке које су одржане у организацији Коморе социјалне заштите

Комора социјалне заштите организовала је од почетка године за своје чланове сет акредитованих програма обуке за медијацију.

ПрочитајОбуке које су одржане у организацији Коморе социјалне заштите

СТРАТЕГИЈА ДЕИНСТИТУЦИОНАЛИЗАЦИЈЕ ЗА ПЕРИОД ОД 2021-2026.ГОДИНЕ – ПОЧЕТАК ЈАВНЕ РАСПРАВЕ

У сарадњи Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Немачке развојне сарадње, израђен је Предлог стратегије деинституционализације и развоја услуга социјалне заштите у заједници. Стратегија обухвата период од 2021. до 2026. године и усмерена је ка постепеном смањењу броја корисника домског смештаја и њихове инклузије у ширу заједницу

ПрочитајСТРАТЕГИЈА ДЕИНСТИТУЦИОНАЛИЗАЦИЈЕ ЗА ПЕРИОД ОД 2021-2026.ГОДИНЕ – ПОЧЕТАК ЈАВНЕ РАСПРАВЕ

Хитне мере за спречавање насиља у породици

Комитет правника за људска права "YUCOM", у оквиру пројекта "Отворена врата правосуђа" организује у четвртак, 08. априла 2021. године са почетком од 16:00 часова догађај на коме ће грађани бити…

ПрочитајХитне мере за спречавање насиља у породици

Реакција Асоцијације центара за породични смештај и усвојење

Након реакције Асоцијације центара за социјални рад, сматрамо својом обавезом и дужношћу да се придружимо колегама, јер заједно са њима, готово сваког дана, делимо муке, проблеме и трагедије наших корисника,…

ПрочитајРеакција Асоцијације центара за породични смештај и усвојење

РЕАГОВАЊЕ АСОЦИЈАЦИЈЕ ЦЕНТАРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД

Последњих дана у фокусу јавности је случај измештања деце из једне породице, чији су актери стручни радници центра за социјални рад. Без обзира где радимо, чиме се бавимо и где живимо, оваквим вестима сви смо истински уздрмани и дубоко потрешени.

ПрочитајРЕАГОВАЊЕ АСОЦИЈАЦИЈЕ ЦЕНТАРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД

Ко су заправо социјални радници?

Ко су заправо социјални радници? Имам потребу да објасним шта је социјални рад и ко су социјани радници, посебну у светлу недавних дешавања у којима су социјални радници медисјки приказани као „отимачи деце“ и злонамерни учесници некаквих или свакаквих неетичких поступака.

ПрочитајКо су заправо социјални радници?

„Ко је следећи?“ – Реаговање поводом напада на социјалну радницу

Комора социјалне заштите оштро осуђује напад на социјалну радницу Павловић Љубинку, запослену у Међуoпштинском центру за социјални рад „Солидарност“ за општине Љиг, Лајковац и Мионица. Подсећамо да је социјална радница доживела физички напад од стране кориснице, на свом радном месту.

Прочитај„Ко је следећи?“ – Реаговање поводом напада на социјалну радницу

МЕЂУНАРОДНИ ДАН СОЦИЈАЛНЕ ПРАВДЕ

Сваке године, 20.фебруар је резервисан датум у календару за обележавње Међународног дана социјалне правде који је промовисала Генерална скупштина Уједињених нација 2007.године.

ПрочитајМЕЂУНАРОДНИ ДАН СОЦИЈАЛНЕ ПРАВДЕ

ДА ЛИ АНГАЖОВАНА УМЕТНОСТ ТРЕБА ДА БУДЕ И ОДГОВОРНА?

Иако је премијера филма „Отац“ била почетком претходне године, филм је скренуо пажњу у свом пуном обиму тек телевизијском премијером, која је била 16.01.2020.године.

ПрочитајДА ЛИ АНГАЖОВАНА УМЕТНОСТ ТРЕБА ДА БУДЕ И ОДГОВОРНА?

Обавештење о обнови лиценце

Услед актуелне епидемиолошке ситуације у земљи која траје од марта 2020.године, предузели смо одговарајуће активности како бисмо стручним раднцима обезбедили континуирану едукацију и усавршавање, али и заштиту права стручних радника који услед објективних околности нису сакупили одговарајући број бодова за обнову лиценце

ПрочитајОбавештење о обнови лиценце