Новогодишња честитка

Драге колеге,

Година иза нас није била лака, али није била ни најтежа, знамо и за понеке “горе”.

Зато вам у овој која је тек дошла, желимо да радите оно што највише волите и знате, као и да од тога можете пристојно да живите.

Да постављате себи високе циљеве, који можда понекад нису реални, али нека буду аутентично ваши.

Да пазите са ким се дружите и ко су вам сарадници. Најважније је да имате бар двоје људи који су вам блиски, а који су паметнији од вас. Сви их имамо, само нам је понекад тешко да то признамо.

Желимо добро здравље вама и свим људима који су вам драги.

Предуслов за добро здравље је кретање, па зато пазите колико се крећете и којим путевима идете. Кретање продужава живот, али му путеви које одаберете дају лепоту. Не заборавите да бирате и сапутнике. Некада је боље путовати сам, него у лошем друштву.

Неки паметни људи су рекли да здравље улази на уста. Али, чини се да је сада много важно и шта  уносимо у наше мисли. У доба “нове реалности”, дигитализације, врлог новог света и виртуелног простора у којем се дружимо, можда бисмо требали да размислимо о броју особа које ћемо пратити на друштвеним мрежама, али да повећамо критеријуме чије садржаје и постове ћемо читати, да редукујемо текстове и портале којима ћемо замарати наше очи. Време је много скупа роба да бисмо га трошили на небитне ствари, непроверене информације и увлачили се у неке туђе битке. Селективно бирајте информације којима се храните.

У Новој години, желимо Вам да се зашитите од менталног загађења свих врста и растерећени радите ствари које волите, са људима које волите.

Желимо вам срећну Нову годину и све предстојеће празнике!

Комора социјалне заштите