Нове просторије Центра за социјални рад Лесковац

Нове просторије Центра за социјални рад Лесковац

Реконструкција зграде Центра за социјални рад у Лесковцу, започета крајем фебруара текуће године, је завршена и свечано отворена 26.07.2019.године.

Свечаном отварању су писуствовали градоначелник Лесковца др Горан Цветановић, заштитник грађана Зоран Пашалић, Бојана Гажо из Канцеларије за управљање јавним улагањима, директор установе Предрага Момчиловића, заменика директора Бобан Илић, запослени у Центру, али и бројне колеге и сарадници из система социјалне заштите.

Реконструкција је обухватила уређење фасаде, комплетну санацију крова, водоводних, машинских и електро инсталација, на тај начин зграда Центра је сада у потпуности прилагођена потребама запослених, корисницима, али и особама са инвалидитетом. Постављена је спољашња покретна рампа, док је унутра инсталиран лифт.

У пројекат реконструкције ове институције уложено је око 44 милиона динара, преко Канцеларије за управљање јавним улагањима. Ово није први пут да Канцеларија улаже у установе социјалне заштите на територији Града Лескоца. Претходно улагање се односило на реконструкцију Установе за одрасле.

Представници удружења особа са инвалидитетом нису крили своје задовољство постављеном рампом и лифтом у згради Центра, што је неким од њих омогућило да први пут посете ову зграду.