НАЈАВА СТРУЧНОГ СКУПА: ПОДРШКА ПОРОДИЦАМА ИЗ ОСЕТЉИВИХ ДРУШТВЕНИХ ГРУПА У ДОБА КОРОНЕ

НАЈАВА СТРУЧНОГ СКУПА: ПОДРШКА ПОРОДИЦАМА ИЗ ОСЕТЉИВИХ ДРУШТВЕНИХ ГРУПА У ДОБА КОРОНЕ

Поштовани сарадници,

Имамо задовољство да најавимо конференцију насталу као резултат партнерства у заједничкој мисији  бриге о добробити деце и младих. У складу са епидемиолошком ситуацијом која одређује оквир за функционисање свих нас у овом тренутку, конференција ће се одржати онлајн.

Термин одржавања конференције је 04.12.2020.год. од 11:00 до 13:00 часова. Пријављеним учесницима ће накнадно бити достављен линк за укључивање. Конференција је пријављена Комори социјалне заштите и у складу са тим носи предвиђени број бодова.

Зашто ова тема у овом тренутку?

Подршка породицама са децом које се налазе у ризику у дужем периоду препознаје се као кључна тема система социјалне заштите. У глобалној кризи изазваној вирусом Ковид 19  најтежи удар осећају најрањивији, па је породицама које су и иначе суочене са тешким и мултипликованим изазовима као што је сиромаштво, нарушено здравље, поремећени односи, изолованост,  потребно  да се осмисли специфична подршка која може бити функционална у овим околностима.

Идеја сусрета који осмишљавамо је да креирамо прилику да различите установе и организације које пружају услуге породицама из вулнерабилних група, учествују у размени која треба да осветли потребе, пружи примере добре праксе и предлоге конкретних, примењивих решења.

Планирано је да овај скуп буде интерактиван, уз уводничаре који ће допринети сагледавању актуелног стања и отварању кључних тема.

У прилогу вам достављамо агенду конференције.

Своју пријаву за учешће можете послати до 30.11.2020. године на мејл адресу:

radmila.zoranovic@hraniteljstvocps.gov.rs

За све додатне информације можете се обратити Радмили Зорановић, контакт телефон: 060 88 11 204