Национална конференција „Право на наслеђивање – пут ка родној равноправности и заустављању насиља“

Драге колеге,

Задовољство нам је да Вас позовемо на националну конференцију „Право на наслеђивање – пут ка родној равноправности и заустављању насиља“ која ће се одржати 28. новембра 2023. године у 11 часова у Палати Србија (сала „Београд“), свечани улаз – „фонтана“, а коју заједнички организују Повереник за заштиту равноправности, Агенцијa Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена у Србији и Центар за истраживање и развој друштва ИДЕАС. У прилогу достављамо званичан позив и агенду догађаја.

Конференција, која се организује у оквиру 16 дана активизма против насиља над женама и девојчицама, посвећена је подизању свести шире јавности о теми наслеђивања и утицају наслеђивања на остваривање права на новчану социјалну помоћ. На конференцији ће бити представљен водич кроз право на наслеђивање „Право на наследство – једнако за све“ који пружа сажет преглед најчешћих питања и одговора у вези са правом на наслеђивање. С обзиром на предвиђену тему, било би пожељно да на конференцији присуствују стручни радници који у оквиру својих редовних активности обављају послове признавања права на новчану социјалну помоћ.

Молимо Вас да своје присуство потврдите на мејл komora@komorasz.rs  и  tamara.vlaskalin@ideje.rs најкасније до 24. новембра 2023. године. Молимо Вас да због протокола уласка у Палату Србија приликом потвде учешћа пошаљете име и презиме учесника, институцију/организацију у чије име долазите и број личне карте.

Обезбеђен је симултани превод на енглески и српски језик.

Надамо се да ћете нам се придружити и да ћемо заједнички дати допринос бољем разумевању значаја равноправности приликом наслеђивања.

Због ограниченог броја места, молимо Вас да определите по два запослена из Вашег центра.

Срадачан поздрав,

Стручна служба Коморе социјалне заштите