Менаџмент у социјалној заштити – други сет обуке

Други сет обуке за менаџмент у социјалној заштити одржан је у периоду од 04.09-07.09.2016.године на Старој планини. Обуку је одржао холандски тренер, саветник и терапеут Chris van Lenteren.

Тренингу је присуствовала и Маrtine Tobe директорка организације Kinedrperspektive (чланица ФИЦЕ Холандија), која је у сарадњи са партнерском организацијом ФИЦЕ Србија и обезбедила наведени сет обука.

Полазници обуке имају обавезу да учествују у припреми, креирању и изради документације неопходне за акредитацију програма, а након акрдитације да обуку имплементирају у систем социјалне заштите.

Менаџмент у социјалној заштити подразумева идентификацију, процену и праћење потреба, планирање, прикупљање средстава, као и управљање процесом пружања услуга у циљу задовољења потреба корисника, али и праћење развоја  компетенцја стручних радника.  Комора социјалне заштите, као власник акредитованог програма обуке, намерава да ову обуку имплементира у систем социјалне заштите и да  обезбеди стручним радницима, који се у обављању свакодневних радних задатака, сусрећу са доношењем одлука на различитим нивоима (водитељи случаја, супервизори, руководиоци и директори)да овладају вештинама и знањима потребним за управљањем ресурсима.

 

{gallery}ksz/vesti/msz2{/gallery}