Ка бољој слици социјалне заштите – перспективе и препреке

Комора социјалне заштите и Центар за социјални рад Лозница организовали су трибину под називом „Ка бољој слици социјалне заштите – перспективе и препреке“ која је одржана 12.09.2023.године у Омладинском центру у Лозници.

Скуп су поздравили Дејан Станковић, градски менаџер града Лознице, Ана Андрић Вучић, ВД директора Центра за социјални рад Лозница и Сандра Перић, директорка Коморе социјалне заштите.

На скупу су, у свечаном делу, додељење повеље Босиљки Лукић, дипл.социјални радник, запосленој у Центру за социјални рад Лозница  и Анки Грујичић, дипл.педагог, запосленој у Центру за социјални рад Крупањ које су повеље добиле на предлог колега који су препознали њихову посвећеност у раду. Повеље су додељење поводом 10 година од оснивања и рада Коморе социјалне заштите.

У радном делу скупа, након заједничког закључка учесника да је слика система социјалне заштите негативна у јавности, разговарало се о могућностима стручних радника да утичу на промену негаивног наратива.

Кроз примере добре праксе, законодавне оквире који регулишу област медија, предлоге за сарадњу са медијима, али и освртом на пропусте самог система социјалне заштите, представљене су  перспективе и начини долажења до боље слике система социјале заштите у јавности.

Скупу су просуствовали стручни радници мачванског округа.