Kонференција на тему “Деца са сметњама у развоју у систему социјалне заштите” одржана 27.04.2017

У Геронтолошком центру на Бежанијској Коси, дана 27.04.2017. године одржана је конференција на тему “Деца са сметњама у развоју у систему социјалне заштите”, на којој су присуствовали стручни радници из дневних боравака за смештај деце са сметњама у развоју, представници центара за социјални рад, установа социјалне заштите и пружаоца услуга.

Предавач на конференцији била је Биљана Маричић, дипл.педагог и специјалиста социјалне рехабилитације, која је одржала је предавање на тему статуса и положаја деце са сметњама у развоју, уз осврт на предности и недостатке инклузије која се примењује у систему образовања.

Она је представила основне моделе заштите деце са сметњама у развоју и учесницима указала на неке значајне саветодавне методе у раду са децом и њиховим породицама које могу примењивати у свакодневном раду.

Учесници су на крају конференције попуњавали евалуацију и тако стекли могућност да укажу на предлоге, сугестије и примедебе, што је од значаја за будуће организовање кофнеренација и едукација.  

{gallery}ksz/vesti/dssz{/gallery}