Jавни часови за студенте поводом Међународног дана социјалног рада

Jавни часови за студенте поводом Међународног дана социјалног рада

Факултет за медије и комуникације, студијски програм социјалног рад, Комора социјалне заштите и Асоцијација социјалних радника, поводом Међународног дана социјалног рада,организовали су јавне часове за студенте друге и треће године.
  Студентима друге године на предмету: Савремени модели у раду са појединцем, породицом и групом, обратила се Србијанка Ђорђевић, дипл.соц.радница, директорка Коморе и одржала предавање на тему: Етичко заснивање праксе социјалног рада. Након уводних разматрања о етичкој свесности, дилемама и потребама за унапређењем етичких компетенција, представљен је и Кодекс професионалне етике запослених у социјалној заштити. Професор др Петар Настасић је подстицао дискусију и охрабљивао студенте да поставњају питања. Ружицa Јелисавац, дипл.соц.радница, као представница Асоцијације социјалних радника, студентима треће године одржала је предавање: Еедукација социјалних радника као одговор на изазове савременог социјалног рада.
  Општи закључак је да је неопходно и надаље повезивати теорију и праксу, академску наставу, континуирану едукацију са консултацијама практичара и примерима из непосредног рада са корисницима.

 

 {gallery}ksz/vesti/mdsr2016{/gallery}