Из Дневника тихих хероја – О храбрости

Из Дневника тихих хероја – О храбрости

Ветерник, мај 2020.

„…Живот је у једном моменту уступио простор у ком је дао прилику да застанемо, размислимо, закључимо. Шта год да је довело до овог простора, какви год непознати страхови да су се јавили, колике год да су неизвесности прошле кроз нас, колико год је било прелома, одлука, битки у главама сваког од нас, потпуно сам уверена да је зрелост људског ума надјачала сваку сумњу у издрживост и победу над првенствено самима собом.

Невидљивост непријатеља ког смо тако назвали, учинила је видљивим све наше снаге, све оне умове који живе и раде у Дому Ветрерник, уважила и отворила пут да се човечанству да прилика да бар у једном дану свог живота помислимо на људе који су све време ове борбе радили оно што се једино признаје и што је бит и суштина сваког људског постојања, а то је да су бринули за животе, несебично дајући сваки атом свог знања, човештва, душе, да другима продуже живот, олакшају будуће дане, уприличе још хиљаде сунчаних дана, осмеха, радости, удаха овог једног јединог живота који имамо!

Моји запослени заједно са мном, људи, мајке, очеви, нисмо доносили одлуке, него смо само наставили да радимо оно што најбоље знамо, а то је да будемо уз нашу децу у Дому колико год и како год, са потпуном вером да ћемо успети.

….Да, ХРАБРОСТ је врлина само у служби другог или као сад у сврху племенитих ствари. Све нас чини скромност према самима собом, а милостивим према свима о којима бринемо.

Од првог дана смо на својој дужности, данас истиче седамнаести дан превентивног карантина. Наше породице, мајке, очеви, баке, деке, комшије, пријатељи су остали са оне друге стране. Наша деца су остала да нас чекају код куће, да нас бодре, да се сналазе сами пишући домаће задатке, са жељом да нас обрадују, да су у међувремену порасли и да сутра кад постану велики људи имају на кога да се угледају.

То су запослени у Дому за децу и омладину ометену у развоју Ветерник, ВИДЉИВИ, ГЛАСНИ, ВЕЛИКИ, СНАЖНИ!

Моји људи!“

Ана Вила мастер дефектолог-логопед, директорка

(Ауторка текста је Ана Вила, директорка Дома Ветерник која се заједно са 88 запослених и 497 корисника налази у карантину почев од 16.04.2020.године. И поносни смо на њих!)

Next PostRead more articles