ЕТИКА У РАДУ СА СТАРИЈИМА – ПРИСТУП НЕДИСКРИМИНАЦИЈЕ

Поштованe колеге,

Позивамо Вас на округли сто

„ЕТИКА У РАДУ СА СТАРИЈИМА – ПРИСТУП НЕДИСКРИМИНАЦИЈЕ“

 

Округли сто ће се одржати дана 28.07.2023. године, са почетком у 12 часова ( и трајањем до 14 часова) у просторијама Коморе социјалне заштите, Теразије бр.41 (САЛА У ПРИЗЕМЉУ).

 

Скуп је намењен стручним радницима који су у непосредном раду са одраслима и старијима. Популација старијих је често дискриминисана и изложена неетичком понашању од стране представника институција, али и других корисника. Пропусти се најчешће дешавају без намере да се корисник омаловажава и да се његов интегритет наруши, већ најчешће из незнања да су нека понашања недопустива. Значајан број пријава Етичком одбору односио се поступања стручних радника у раду са одраслима и старијима, у појединим случајевима је утврђено и грубо кршење Кодекса професионалне етике. Скуп има за циљ да укаже на најзначајније етичке дилеме како би стручни радници превенирали понашања која могу да представљају Кршење професионалних принципа и стандарда рада.

Због ограниченог броја места, молимо Вас да пријаве за учешће на овом догађају, пошаљете најкасније до четвртка 27.07.2023.године (до 12 часова), на имејл: edukacije@komorasz.rs .

Стручни скуп је категорисан као округли сто у складу са Правилником о лиценцирању стручних радника у социјалној заштити („Сл. гласник РС“ бр. 42/2013) и стручни радници својим присуством остварују бодове за обнову лиценце.

С поштовањем,

Стручна служба Коморе