Позив за учешће на Међународном научном скупу „Социјална политика у Србији на раскршћу векова“

Позив за учешће на Међународном научном скупу „Социјална политика у Србији на раскршћу векова“

Поштоване колеге и поштоване колегинице,

Комора социјалне заштите и Висока школа социјалног рада позивају Вас на први међународни научни скуп под називом „Социјална политика у Србији на раскршћу векова“, који ће се одржати 22-23.новембра 2018.године, у свечаној сали Високе школе социјалног рада (ул. Теразије 34, Београд)

У времену глобализацијских економских токова и нових друштвених покрета, убрзаних културолошких промена, као и све радикалнијих политичких опција, долази до одређених преиспитивања вредности и са њима створених идентитета. Све те појаве стварају нове изазове у друштвима на почетку 21.века. Њихово формално и суштинско превазилажење представља императив савременог друштва. Научни скуп окупиће еминентне научнике и стручњаке из области социјалне заштие, специјалне едукације и рехабилитације, историје, права, медицине, психологије, филологије, економије и других друштвено – хуманистичких наука.

Циљ скупа јесте да се кроз дијалог сагледа структура све динамичнијих промена, а кроз размену знања, мишљења и искустава, будуће професионалне активности усмере и обликују према савременим тендецијама и приступима.

ТЕМЕ СКУПА:

  1. Социјална политика, специјална едукација и рехабилитација у Србији 1918-2018;
  2. Садржаји и димензије актуелне социјалне политике, специјлне едукације и рехбилитације;
  3. Потребе за новом социјалном политиком – савремен и новационе технологије у спцијалној политици, специјалној едукацији и рехабилитацији.

ЗНАЧАЈНИ ДАТУМИ:

Рок за слање апстраката– 1. јул 2018.године
Рок за обавештење о прихватању апстракта – 15. јул 2018. године
Научни скуп – излагање радова (до 10 минута) – 22-23. новембар 2018.године
Рок за слање радова – 25. децембар 2018.године

Пријавни образац можете преузети испод