Округли сто – Унапређење образовања и стручног усавршавања супервизора

Округли сто – Унапређење образовања и стручног усавршавања супервизора

Супервизија је у центре за социјални рад уведена новом организацијом рада 2009.године.
Од њеног увођења до данас, формално образовање готово да и не постоји, сем појединих курсева на мастер програмима социјалног рада. Неформално стручно усавршавање врше Републички и Покрајински завод за социјалну заштиту, кроз пружање подршке стручним радницима, који обаљају послове супервизора. Сматрајући да је погодан тренутак да размишљамо о јачању професионалних компетенција супервизора, Комора социјалне заштите је дана 29.05.2018.године у Београду, у просторијама Републичког завода за социјалну заштиту, организовала округли сто под називом “Унапређење образовања и стручног усавршавања супервизора”.

Велико задовољство нам је било да угостимо проф.др.Марину Ајдуковић, редовну професорку и шефа департмана за социјални рад на Правном факултету, Свеучилишта у Загребу, која је изнела искуства Хрватске у формалном образовању супервизора и начину супервизијске подршке. Стручне раднице Завода Нада Шарац и Наташа Милић Теофиловић, су представиле начин на који је успоствљена супервизија у нашем сиситему и начин на који се реализије подршка од стране оба Завода.

На округлом столу су били представници високошколских установа, који се баве образовањем социјалних радника : Факултета политичких наука, Универзитета Сингидунума, Филозофског факултета у Новом Саду, али и стручњаци, који непосредно врше подршку актуелним супервизорима – представници Републичког и Покрајинског завода за социјалну заштиту.

Велики допринос дале су и колеге запослене у установама социјалне заштите, који се у свом свакодневном раду баве супервизијом. Сматрамо да овакав вид размене искуства представља пример добре праксе са којим ће Комора социјалне заштите наставити и у наредном периоду.

ПП презентације можете преузети са линкова испод.

Close Menu
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!