Међународна конференција “Побољшање заштите и добробити деце у Европи : Унапређење програма студија”

Међународна конференција “Побољшање заштите и добробити деце у Европи : Унапређење програма студија”

Дана 18.05.2018. године на Факултету политичких наука, Универзитета у Београду, одржана је међународна конференција, под називом “Побољшање заштите и добробити деце у Европи : Унапређење програма студија”

На конференцији су представљени резултати Еразмус плус пројекта, са нарочитим акцентом на програм обуке за учење социјалног рада са децом и породицом који је развијен на правом случају из праксе.

Програм који је представљен је резултат Еразмус плус пројекта, који је окупио осам универзитета на којима се образују социјални радници: Шкотске, Румуније, Србије, Енглеске, Албаније, Бугарске и Молдавије.

Организатор скупа проф.др. Невенка Жегарац, руководитељка пројекта, поздравила је присутне и упознала их са основним подацима о пројекту. Скупу се обратио продекан Факултета политичких наука доц.др. Марко Симендић и директорка Коморе социјалне заштите Сандра Перић. На конференцији су представљени резултати пројекта. Учесници скупа су имали прилику да слушају предавање проф.др. Хелен Винкап (Helen Whincup, University of Stirling), која је такође укључена у пројекат.
Студенткиње мастер студија социјалног рада Факултета политичких наука и сараднице професорке Жегарац, Миона Гајић и Дијана Јанковић, презентовале су пилотирање програма обуке из перспективе студената. Сви учесници су имали прилике да активно учествују у раду, радећи вежбу на примерима, по групама.
Конференција представља подстицај за унапређење образовања стручних радника у социјалној заштити.

Close Menu
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!