Чланци поређани по датуму: уторак, 22 мај 2018

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић представила је члановима и чланицама Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Редован годишњи извештај Повереника о стању у области заштите равноправности за 2017. годину, на седници у Народној скупштини Републике Србије. 

Цео текст

„Истеривачи дискриминације“, Панел младих Повереника за заштиту равноправности почео је ове године са новим активностима, на тродневној радионици, која се одржава у студентском одмаралишту Радојка Лакић на Авали.

Цео текст

Градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић разговарала је данас у Старом двору са делегацијом града Шангаја, коју је предводио заменик градоначелника Пенг Ченлеи.

Цео текст

Објављено у Социјална заштита

Покрајински завод за социјалну заштиту,  у складу са својим програмом рада за 2018.годину  и у складу са налогом Министарства да пружа екстерну супервизијску подршку центрима за социјални рад у раду на случајевима насиља у породици,  организује и реализује округли сто са темом: „Програми и услуге подршке жртвама породичног насиља“ а који ће се одржати  22 маја 2018. године са почетком у 10 часова у просторијама  Центра за стручно усавршавање, ул. Немањина бр.23 у Кикинди.

Цео текст

Објављено у Пзсз

За осуђенике у ћупријском затвору организовано предавање о новом закону о спречавању насиља у породици. За 11 месеци примене размотрене 40.902 пријаве

Цео текст

Објављено у Породично насиље

Нови ауторски пројекат ауторке РТС- а Слађане Зарић, „Дијанина деца" посвећен је жени која је спровела највећу акцију спасавања деце у Другом светском рату. Осим документарног филма који ће бити емитован на РТС- у, у Дому војске у Београду току је и истоимена мултимедијална изложба.

Цео текст

Објављено у Заштита деце

Домови за старе све више постају места где одлазе не само најстарији већ и млађи од 64 године, особе с инвалидитетом, са психичким поремећајима и дементни. Најчешћи разлози за смештај у дом су сиромаштво и недовољна помоћ и подршка у локалним заједницама. Чешће се одлучују за државне домове јер су приступачнији џепу просечне породице, али и због поверења. Међутим, на место чекају и по пола године.

Цео текст

Kaлендар догађаја

пон уто сре чет пет суб нед
3
6
10
11
13
14
15
16
17
18
19
20
21
23
24
25
26
27
28
29
30

Vreme

Scroll to top