Чланци поређани по датуму: среда, 16 мај 2018

Удружење "Параквад ВШ" купило је нова механичка колица захваљујући акцији "Сакупи хумани чеп" у којој учествује велики број грађана. Помагало је уручено Савезу инвалида рада Вршац.

Цео текст

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић говорила је о положају припадника ЛГБТИ популације на скупу „Какав је одговор Србије на хомофобију“ одржаном поводом 17. маја, Међународног дана борбе против хомофобије и трансфобије.

Цео текст

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић потписао је Споразум о сарадњи за 2018. годину у вредности од близу 500 милиона динара са генералним секретаром Црвеног крста Весном Миленовић, којим ће се омогућити помоћ најугроженијем становништву у Србији.

Цео текст

Објављено у Mинрзс

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије Стана Божовић отворила је данас округли сто под називом „Улога медија у спровођењу Стратегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња у Републици Србији за период од 2016. до 2025. године“.

Цео текст

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са отправником послова у Амбасади Републике Македоније Васком Грковим, о темама из надлежности Министарства и могућностима унапређења даље сарадње.

Цео текст

Објављено у Mинрзс

Иако је Србија посвећена заштити и унапређењу положаја ЛГБТИ особа, насиље и дискриминација су и даље доминантни проблеми којима се ове заједница суочава. Припадници ЛГБТИ заједнице и даље нису довољно заштићени, њихова права се често крше услед низа укорењених предрасуда и стереотипа, указује заштитник грађана Зоран Пашалић поводом 17. маја, Међународног дана борбе против хомофобије, бифобије и трансфобије.

Цео текст

Објављено у Заштитник грађана

Принцеза Kатарина Kарађорђевић јуче је посетила наше најстарије суграђане у Дому за старе "Вождовац" при Геронтолошком центру Београд, којима је са хуманитарном организацијом Лајфлајн Kанада, донирала 33 нова болничка кревета, са душецима и постељином.

Цео текст

16. Међународни филмски фестивал “Ухвати са мном овај дан / Ухвати филм”, који обухвата пројекције домаћих и иностраних филмова на тему инвалидности, расписао је конкурс за филмове.

Цео текст

The Equal Rights Trust (ERT), Praxis и Санџачки одбор за заштиту људских права и слобода (Санџачки одбор) позивају организације цивилног друштва (ОЦД) да учествују у организовању активности јавног заговарања против дискриминације, заговарања примене постојећих антидискриминационих закона или заговарања у сврху побољшања правног и политичког оквира против дискриминације у Србији.

Цео текст

У организацији ЦСР Бачки Петровац 15.05.2018. одржана је друга групна супервизија групе 2 у 2018. години, у форми округлог стола под називом „Вршење родитељског права у судским поступцима“. 

Цео текст

Објављено у Пзсз
Страна 1 од 2

Kaлендар догађаја

пон уто сре чет пет суб нед
3
6
10
11
13
14
15
16
17
18
19
20
21
23
24
25
26
27
28
29
30

Vreme

Scroll to top