Чланци поређани по датуму: уторак, 15 мај 2018

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић честита Међународни дан породице свим грађанима и грађанкама Србије, напомињући да се породица у данашње време суочава са бројним изазовима и неразумевањима, штo пoкaзуje и брoj притужби Пoвeрeнику пo oснoву брaчнoг и пoрoдичнoг стaтусa.

Цео текст

У Србији има око 5.000 хранитељских породица које се брину о готово 6.000 деце. У тим породицама често се хитно збрињавају и деца жртве насиља и занемаривања. Како помоћи тој деци и њиховим хранитељима била је тема регионалног скупа у Покрајинској Влади. Конференција је одржана поводом Међународног дана породице и дана Центра за породични смештај и усвојење Нови Сад.

Цео текст

Објављено у Заштита деце

Директор Канцеларије за људска и мањинска права Владе Републике Србије Сузана Пауновић изјавила је данас да се породице у Србији суочавају са економским проблемима и породичним насиљем, због чега Влада низом мера, као што су инвестиције и нова радна места, покушава да их економски оснажи и реши те проблеме.

Цео текст

Објављено у Социјална заштита

Ненад Нерић, државни секретар у Министарству за рад, борачка и социјална питања, рекао је данас да очекује да ће у кратком року бити постављена нова стратегија социјалне заштите која би довела до напретка у тој области.Ненад Нерић, државни секретар у Министарству за рад, борачка и социјална питања, рекао је данас да очекује да ће у кратком року бити постављена нова стратегија социјалне заштите која би довела до напретка у тој области.

Цео текст

Објављено у Социјална заштита

Поводом наступајућег благословљеног месеца Рамазана свим верницима исламске вероисповести  желим да овај месец поста, јасних мисли и добрих дела, допринесе јачању међусобног уважавања, толеранције и суживота народа, вера и култура, као што нам налаже наша вишевековна традиција на овим нашим заједничким просторима.

Цео текст

Објављено у Mинрзс

Вршац је један од ретких градова у Србији, који је за децу са инвалидитетом обезбедио финансирање личних пратилаца. У просторијама Центра за социјални рад, свечано су уручени сертификати још једној групи која је успешно завршила обуку, већ трећу организовану у последње две године.

Цео текст

Објављено у Заштита деце
уторак, 15 мај 2018 10:27

Насиље у породици све чешће

Породица захтева посебну пажњу, нарочито у ситуацији када је погођена сиромаштвом, инвалидитетом њених чланова и насиљем. У решавање ових проблема неопходно је укључивање свих надлежних институција.

Цео текст

Објављено у Породично насиље

Насиље у породици било је повод јавног слушања које је јуче одржано у Панчеву. Актери у систему заштите жртава насиља али и превенцији, као и одборници скупштине града Панчева па и грађани учествовали су јавно слушању које је организовано у сарадњи са Народном скупштином Републике Србије.

Цео текст

Објављено у Породично насиље

Министарка без портфеља задужена за популациону политику Славица Ђукић Дејановић каже за РТС да је важно да породица остане на нивоу на коме је и да јача, да афирмишемо вредности породице, као и да данас на Светски дан породице треба да подсетимо да је унутар породичног кутка највећи степен сигурности.

Цео текст

Објављено у Социјална заштита

Према подацима Републичког завода за социјалну заштиту, у Србији је у току 2017. године издвојено преко 900 деце из њихових биолошких породица. Многобројни су разлози због којих родитељи, у неком тренутку живота, нису у могућности да брину о својим малишанима. 

Цео текст

Објављено у Заштита деце

Kaлендар догађаја

пон уто сре чет пет суб нед
3
6
10
11
13
14
15
16
17
18
19
20
21
23
24
25
26
27
28
29
30

Vreme

Scroll to top