Чланци поређани по датуму: понедељак, 14 мај 2018
понедељак, 14 мај 2018 23:24

Жртве имају мање права

Удружења за заштиту жена указују на поразну праксу пред судовима. Злостављачу и адвокат, а родитељство иде као плус

Цео текст

У Србији постоји четрдесет државних Домова за смештај и негу старих лица и више од 170 лиценцираних приватниг домова за старе. Иако раде одговоран посао немају исте услове за рад. У приватни домовима указују на да би држава и њима требало да помогне, како би могли да пруже што квалитетнију услугу корисницима.

 
Објављено у Социјална заштита

Вршњачко насиље међу децом школског узраста све је заступљеније, а како тврде деца и родитељи, али и стручњаци, оно постаје све бруталније. Један од облика насиља који се све више среће, јесте насиље на интернету. Проверили смо да ли су основци и средњошколци у Новом Саду довољно информисани о тој теми, умеју ли да препознају електронско насиље и да ли знају коме да се обрате у случају да имају проблем?

Цео текст

Објављено у Заштита деце

Заснована на традиционалним или модерним вредностима, породица и даље пролази кроз бурне процесе и трансформације и резултат је вековних промена у европским друштвима, изјавио је заштитник грађана Зоран Пашалић поводом 15. маја Међународног дана породице. Данашња породица у Србији угрожена је нарастајућим сиромаштвом и ризиком од сиромаштва, који посебно угрожавају одређене осетљиве категорије становништва, као што су породице које се брину о тешко болесном или детету са сметњама у развоју или инвалидитетом.

Цео текст

Објављено у Заштитник грађана

Стална конференција градова и општина и УНОПС организовали су 10. маја у просторијама СКГО, састанак са институционалним партнерима у циљу представљања новог програма „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености - Сњисс ПРО”. 

Цео текст

Објављено у Скго

На одржаној седници Савета за социјално предузетништво АП Војводине, потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, истакао је важност развоја социјалне економије у покрајини.

Цео текст

Kaлендар догађаја

пон уто сре чет пет суб нед
3
6
10
11
13
14
15
16
17
18
19
20
21
23
24
25
26
27
28
29
30

Vreme

Scroll to top