Међународна конференција “Реформом до унапређења система социјалне заштите- Искуства Републике Пољске и Републике Србије”
Међународна конференција “Реформом до унапређења система социјалне заштите- Искуства Републике Пољске и Републике Србије”

Кодекс

Опширније

Лиценцирање

Опширније

Календар 2018

Опширније

E-публикације

publikacije

Опширније

Преузимања

preuzimanja

Опширније

Супервизија је у центре за социјални рад уведена новом организацијом рада 2009.године.
Од њеног увођења до данас, формално образовање готово да и не постоји, сем појединих курсева на мастер програмима социјалног рада. Неформално стручно усавршавање врше Републички и Покрајински завод за социјалну заштиту, кроз пружање подршке стручним радницима, који обаљају послове супервизора. Сматрајући да је погодан тренутак да размишљамо о јачању професионалних компетенција супервизора, Комора социјалне заштите је дана 29.05.2018.године у Београду, у просторијама Републичког завода за социјалну заштиту, организовала округли сто под називом "Унапређење образовања и стручног усавршавања супервизора".

Велико задовољство нам је било да угостимо проф.др.Марину Ајдуковић, редовну професорку и шефа департмана за социјални рад на Правном факултету, Свеучилишта у Загребу, која је изнела искуства Хрватске у формалном образовању супервизора и начину супервизијске подршке. Стручне раднице Завода Нада Шарац и Наташа Милић Теофиловић, су представиле начин на који је успоствљена супервизија у нашем сиситему и начин на који се реализије подршка од стране оба Завода.

На округлом столу су били представници високошколских установа, који се баве образовањем социјалних радника : Факултета политичких наука, Универзитета Сингидунума, Филозофског факултета у Новом Саду, али и стручњаци, који непосредно врше подршку актуелним супервизорима - представници Републичког и Покрајинског завода за социјалну заштиту.

Велики допринос дале су и колеге запослене у установама социјалне заштите, који се у свом свакодневном раду баве супервизијом. Сматрамо да овакав вид размене искуства представља пример добре праксе са којим ће Комора социјалне заштите наставити и у наредном периоду.

ПП презентације можете преузети са линкова испод.

Преузимање:
Download this file (Marina Ajduković Razvoj obrazovanja iz supervizije i uvođenje supervizije u sustav socijalne skrbi u Hrvatskoj.ppt)Razvoj obrazovanja iz supervizije i uvođenje supervizije ...907 kB29 x преузето
Download this file (Наташа Милић Теофиловић стручна подршка супервизори.pptx)Стручна подршка супервизори207 kB29 x преузето

Дневни прес - вести

Град Ниш и Центар за...

ПоставиоKsz
- петак, 15 јун 2018 09:32
Град Ниш и Центар за социјални рад помажу младим паровима на селу

ГОДИШЊА МЕДИЈСКА НАГРАДА ПОВЕРЕНИКА ЗА...

ПоставиоKsz
- четвртак, 14 јун 2018 17:45
ГОДИШЊА МЕДИЈСКА НАГРАДА ПОВЕРЕНИКА ЗА ЗАШТИТУ РАВНОПРАВНОСТИ 2018

Особе са инвалидитетом морају бити...

ПоставиоKsz
- четвртак, 14 јун 2018 17:43
Особе са инвалидитетом морају бити равноправни чланови друштва

ОЕК Синергија: “Не штити насиље“

ПоставиоKsz
- четвртак, 14 јун 2018 14:55
ОЕК Синергија: “Не штити насиље“

Србија посвећена унапређењу права особа...

ПоставиоKsz
- четвртак, 14 јун 2018 14:15
Србија посвећена унапређењу права особа са инвалидитетом

OЕБС задовољан условима за смештај...

ПоставиоKsz
- уторак, 12 јун 2018 19:49
OЕБС задовољан условима за смештај избеглица у Србији

Инфо панел

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања

Републички завод за социјалну заштиту

Покрајински завод за социјалну заштиту

Синдикат запослених у социјалној заштити

Удружење стручних радника социјалне заштите Србије

Асоцијација Центара за социјални рад Србије

Adresar Ustanova

rtzj

kvd

cpsu

 

Kaлендар догађаја

пон уто сре чет пет суб нед
3
6
10
11
13
14
15
16
17
18
19
20
21
23
24
25
26
27
28
29
30

Лиценце

 licence

spisak licenciranih

spisak oduzetih licenci

 

Позив на сарадњу

 
У многобројним контактима са члановима Коморе дошли смо до сазнања да стручни радници, руководиоци и директори немају довољно информација о организовању и спровођењу акрeдитованих програма обуке, а често немају ни контакте са ауторима, односно са реализаторима програма обуке, које су релевантне за стручне раднике у систему социјалне заштите.
Опширније...

Претраживач

Scroll to top